ml_sl1.jpgml_sl2.jpgml_sl3.jpgml_sl4.jpgml_sl5.jpg

CD Rondom

'Rondom' is het eerste album van Martine Lage. Op ‘Rondom’ staan twaalf prachtige door haar zelf geschreven Nederlandstalige liedjes waarin Martine op haar eigen unieke manier haar verhaal vertelt. Ze weet je te raken met haar soms bijna breekbare zang en pianospel. Ze wordt daarbij begeleid door een aantal geweldige musici die haar liedjes met hun muzikale inbreng een nog diepere lading weten te geven. De teksten zijn merendeels autobiografisch en geven weer hoe Martine ervaart dat God rondom haar is.

Kies een van de nummers in het onderstaande menu om een fragment te beluisteren van de CD Rondom. Als je de CD wilt bestellen, kan dat via het bestelformulier op deze website. De nummers zijn ook als download verkrijgbaar op audiobits.nl.

 

Martine Lage Rondom

 

Opnametechniek: Ron van der Schors in de Heron Road Studio
Additionele opnames en editing: Henk Pool, Artica Productions Studio
Mix: Johnny Hulst in de Artica Productions Studio
Produktie: Henk Pool en MBL Muziek

Martine over Rondom

Op de basisschool wist ik al dat ik verder wilde in de muziek. Ik studeerde orgel aan het Utrechts conservatorium. Ook ontdekte ik daar de piano en mijn eigen stem. In die tijd schreef ik mijn eerste liedjes. Wat ik al heel snel wist, was dat ik met muziek meer wilde dan alleen maar mensen vermaken. Muziek komt vaak diep binnen bij mensen, brengt gevoelens over die in een gewoon gesprek niet over te brengen zijn. De gevoelens die ik over wilde en wil brengen, hebben alles te maken met mijn geloof in God. Ik ben daar van jongs af aan mee opgegroeid en ik wil dat heel graag delen met anderen: christenen en niet-christenen.

Nadat ik afgestudeerd was bleef ik muziek maken en (Nederlandstalige) liedjes schrijven. Het verlangen om God te dienen met muziek is altijd hetzelfde gebleven. Al voordat de psalmen door bijvoorbeeld het Psalmen Voor Nu project nieuw leven werd ingeblazen, schreef ik mijn eerste muziek op (onberijmde) psalmteksten. In psalmen wordt gejuicht, maar ook gehuild en geschreeuwd. Het leven met God in deze wereld is niet alleen maar juichen en loven; ook christenen hebben vragen, twijfels en soms zelfs depressies. Deze gevoelens en onderwerpen schuw ik niet in mijn liedteksten. Dwars door al het juichen, huilen en schreeuwen heen ervaar ik dat God rondom mij is. Rondom mijzelf, rondom mijn gezin, rondom het proces van liedjesschrijven. Onlosmakelijk verbonden met alles wat ik denk, voel en doe, zoals in psalm 139 zo prachtig verwoord wordt. Maar ook - ondanks alle ellende die we vaak om ons heen zien - nog steeds rondom onze wereld.

Eind 2010 bood Martin Hoving me de kans om opnames te maken van mijn liedjes. In eerste instantie met de muzikanten Job Noordmans (drums), Martin Hoving (basgitaar), Gijs de Groot (cello), Titia Bron-Sierksma (fluit), Henk de Koning (keyboards) en ikzelf (piano & zang) door geluidstechnicus Ron van der Schors in de studio bij Martin thuis. In 2011 kwam ik in contact met Henk Pool die het verdere proces van afwerken en mixen gedaan heeft en via hem werd Daniël Tanate (gitaar) aan de muzikantenlijst toegevoegd. Henk heeft zelf trouwens ook nog een paar partijen ingespeeld op keyboard.

Op ‘Rondom’ staan 12 Nederlandstalige liedjes, waarvan ik de meeste teksten en muziek zelf geschreven heb. Er zijn vier psalmen bij waarvan de teksten zijn gebaseerd op de teksten uit de Groot Nieuws Vertaling. De muziek van ‘U bent’ is geschreven door Henk de Koning, een goede vriend van me. Oene Sierksma heeft de prachtige CD-hoes ontworpen en maakte ook de foto’s.

'Rondom'  is te bestellen via het bestelformulier op deze website. Ecovata verzorgt de verdere distributie.

Tot slot: Alle eer aan God!!