ml_sl1.jpgml_sl2.jpgml_sl3.jpgml_sl4.jpgml_sl5.jpg

DICHTerbij

In “DICHTerbij” vertelt Theo Tomassen het ontroerende en indringende verhaal van een man die in de grote stad iemand tegen komt die zijn leven op z’n kop zal zetten. Maar hij verliest hem weer uit het oog. Opnieuw zoekend naar die man die zoveel indruk op hem maakte vraagt hij zich af wat het leven eigenlijk voor waarde heeft. Laat je meeslepen in deze aangrijpende zoektocht die verloopt via enkele wonderlijke ontmoetingen in de stad en die je absoluut zal raken en ontroeren.

DICHTerbij

 Foto © Remmelt C. Mastebroek

De voorstelling is gebaseerd op de novelle ‘De doler’ van Remmelt Mastebroek en wordt gespeeld door Theo Tomassen met muzikale medewerking van Martine Bunschoten-Lage (zang, piano), Ronald Verhagen (gitaar), Gijs de Groot (cello) en Job Noordmans (percussie). Een gedeelte van de liedjes uit deze voorstelling werd geschreven door Martine.

De première van deze voorstelling vond plaats voor een uitverkochte zaal in Theater Harderwijk op 22 oktober 2011. Op 3 november 2012 is de voorstelling opnieuw uitgevoerd voor een uitverkochte zaal in Theater Dialoog Ermelo. Op 18 mei 2013 is DICHTerbij voor de derde en laatste keer uitgevoerd in Theaterzaal De Schuilplaats in Ede.

Enkele reacties van bezoekers:

  • Bijzondere avond, bijzonder verhaal!
  • Ontroerend, adembenemend.
  • Dank voor de geweldige avond die jullie meer dan vijfhonderd mensen hebben gegeven. Zo bijzonder, zo indrukwekkend.
  • Ik heb 90 minuten geboeid zitten kijken en luisteren naar een prachtig verteld verhaal omlijst met mooie passende muziek en belichting.